Veel gestelde vragen:

Ik wil een woning huren. Wat moet ik doen?
De verhuring en inschrijving voor Park Brackenhof verloopt grotendeels digitaal. Op de website www.vanlunenbeheer.nl is alle informatie terug te vinden omtrent de huurprijzen, plattegronden etc. en hier kunt u eveneens uw inschrijving starten.
Als de verhuur van start gaat treft u op de homepage onder Park Brackenhof een knop aan met ‘Inschrijven’. Hier klikt u op en vanaf dan hoeft u alleen maar de stappen te volgen.

Hoe worden de woningen toegewezen?
Tijdens uw inschrijving kunt u een aantal voorkeursappartementen opgeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mochten meerdere belangstellenden een voorkeur hebben voor hetzelfde appartement, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. U heeft de mogelijkheid om meerdere voorkeuren kenbaar te maken. Wanneer u duidelijk aangeeft wat uw eerste, tweede of derde voorkeur is, dan proberen we hier rekening mee te houden.

Wat is de minimale huurtermijn?
De huurovereenkomst wordt aangegaan voor een minimale huurperiode van 12 maanden. Na afloop van de 12e maand heeft u de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen op de laatste kalenderdag van een maand met inachtneming van een opzegtermijn van één kalendermaand.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?
Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Servicekosten zijn de kosten die je betaald voor het onderhoud van o.a. het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes van het appartementencomplex. Huurders betalen mee aan de gemeenschappelijke uitgaven voor o.a. de schoonmaakkosten van het trappenhuis, onderhoud van de tuin en het terrein, onderhoud aan de lift en de verlichting in de gemeenschappelijke ruimtes.
Het voorschot servicekosten is in eerste instantie bepaald op € 55,00 per appartement per maand. Afhankelijk van de werkelijk kosten kunnen deze kosten bijgesteld worden. Naast de servicekosten dient u zelf de maandelijkse lasten voor nutsvoorzieningen en gemeentelijke gebruikerslasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dient u zelf af te sluiten.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen gaan huren?
De appartementen worden naar verwachting in maart / april 2023 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of verder in de tijd.

Kan ik de appartemeten bezichtigen?
Omdat dit een nieuwbouwproject betreft, is het niet altijd mogelijk om de woningen vooraf te bekijken in verband met de veiligheid op de bouwplaats. Wanneer dit wel mogelijk is, zullen wij een kijkdag organiseren.

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?
Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen en vakantiegeld) minimaal 3 keer de kale maandhuur dient te bedragen. Voor tweeverdieners geldt dat het tweede inkomen voor 75% wordt mee geteld.
Extra inkomen uit hoofde van overwerk wordt alleen meegeteld indien dit beroepsmatig is en een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?
Als u een woning wenst te huren in Park Brackenhof dient u als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?
Woningdelen is niet mogelijk en niet toegestaan. Samen huren is alleen mogelijk bij een duurzame (partner)relatie.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?
Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor een langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering. Een WW uitkering is een voorbeeld waar geen sprake is van een uitkering voor een langere periode.

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?
Indien u minimaal beschikt over een fase B overeenkomst met vaste uren en een vaste periode met intentieverklaring is het mogelijk om in aanmerking te komen.

Wanneer geldt een waarborgsom?
Een eenmalige waarborgsom is van toepassing. Indien u beschikt over een inkomen uit tijdelijk dienstverband, uw inkomen (deels) afkomstig is uit eigen vermogen of wanneer u zelfstandig ondernemer bent, dient u rekening te houden met een waarborgsom ter grootte van 3 maal de maandelijkse huurverplichting. Alle inschrijvingen worden hierop individueel beoordeeld.

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Zo wordt je keuken afgewerkt.

Elke keuken is voorzien van inbouwapparatuur. Een inductie kookplaat met 4 zones, volledig geïntegreerde vaatwasser, combimagnetron, koelkast, afzuigkap en een antraciet grijze werkblad met een vierkante RVS spoelbak.
De opstelling van de keuken verschilt per type appartement.

De keukens in de Penthouses worden uitgerust met een keukenblad van composiet in de kleur grijs en zijn voorzien van een kookschiereiland met een inductiekookplaat met geïntrigeerde afzuiging.

Zo wordt je badkamer afgewerkt.
De badkamer wordt compleet opgeleverd met in de laagbouw (type A, A1 en A2) een enkele wastafel met een mengkraan en spiegel en een inloopdouche met hardglazen douchewand, een rvs vloergoot en een thermostatische mengkraan.
De hoogbouw appartementen, type B, C en P zijn voorzien van een dubbele wastafel met 2 mengkranen. Daarnaast beschikken deze appartementen over een luxe badkamermeubel met twee lades en een spiegel. Veder hebben de badkamers een inloopdouche met hardglazen douchewand, een rvs vloergoot en een thermostatische mengkraan.
Alle badkamers krijgen een tegelwerk wandafwerking met tegels van 20x40 cm in de kleur Sand Mat, met een accentlijn van tegels van 20x40 cm in de kleur donkergrijs glans.
Alle vloertegels hebben een mooie afmeting van 60x60 cm in de kleur cement grijs Taupe Naturel.
De badkamers in de Penthouses zijn naast de uitvoering van de hoogbouwappartementen voorzien van een ligbad met de afmetingen 180x80x45 cm.

Zo wordt je toilet afgewerkt.
Het toilet is tot 1,5 meter hoogte voorzien van tegelwerk, daarboven spuitwerk in een fijne korrel. Alle toiletten krijgen een tegelwerk wandafwerking met tegels van 20x40cm in de kleur Sand Mat, met een achterwand van tegels van 20x40cm in de kleur donkergrijs met een lichte glans. De vloer is voorzien van 60 x 60 cm cement grijs Taupe naturel vloertegels. Deze ruimte is luxe afgewerkt met een inbouwreservoir, een wandcloset en een soft close toiletbril.

Is de woning voorzien van enige vloerbedekking?
De woningen zijn niet voorzien van enige vloerbedekking en er worden ook geen plinten geplaatst. Het leggen van een gecertificeerde geluiddempende ondervloer, die aan de norm van 10db voldoet is verplicht.

Wat is de plafondhoogte van de appartementen?
De hoogte van de plafonds is circa 2,60 meter.

Hoe is de verwarming geregeld?
Ieder appartement beschikt over een eigen (lucht)warmtepomp. Alle appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. Alle vertrekken zijn regelbaar door middel van hoofdregeling (thermostaat) in de woonkamer. De warmtepomp kan tevens het water voor de centrale verwarming koelen. Dat gekoelde water stroomt dan door de vloerverwarming en absorbeert de warmte uit je woning. In de warme zomermaanden kan de temperatuur met enkele graden terug gekoeld worden t.o.v. de buitentemperatuur.

Hoe is de ventilatie in mijn woning geregeld?
De appartementen zijn voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem, regelbaar in de woonkamer. Daarnaast kunnen er in elk vertrek ramen open gezet worden.

Beschikt iedere woning over een privéberging?
Elke woning heeft een ruime (binnen)berging in het appartement, deze berging biedt de mogelijkheid voor opstelplaats en is voorzien van aansluitingen voor wasmachine en droger.
Additioneel krijgt ieder appartement een extra berging in de kelder aangewezen voor fietsen en dergelijke. De berging in de kelder beschikt over één lichtpunt, een lichtschakelaar en een dubbele wandcontactdoos.

Kan ik een extra parkeerplaats huren?
Alle appartementen beschikken over één parkeerplaats. Er zijn daarnaast nog enkele openbare parkeerplaatsen aanwezig.

Zijn er algemene oplaadpunten voor de auto?
In eerste instantie worden er op Park Brackenhof geen oplaadpunten gerealiseerd voor elektrische voertuigen. In korte nabijheid van de appartementen zijn openbare oplaadpunten beschikbaar. Wanneer alle appartementen zijn verhuurd wordt er gekeken naar de vraag en het aantal elektrische auto’s onder de huurders. Indien de vraag voldoende is wordt er in overleg met de verhuurder gekeken naar de haalbaarheid om laadpunten op het parkeerterrein te realiseren.

Hoe is de buitenruimte afgewerkt?
De buitenkozijnen zijn van kunststof en de balustrades van de balkons worden voorzien van een geperforeerde staalplaat.

Is er een videofooninstallatie?
Alle appartementen worden voorzien van een intercom handsfree videofooninstallatie met kleurenmonitor.

Hoe worden wanden en plafonds afgewerkt?
De wanden in de woning worden gesausd in de kleur RAL9010 opgeleverd. De wanden in het toilet worden deels voorzien van tegelwerk, boven het tegelwerk zijn de wanden voorzien van spuitwerk. De badkamer wordt voorzien van tegelwerk tot het plafond. De plafonds worden opgeleverd met spuitwerk.

Hoe duurzaam is het appartement?
Uw appartement is heel duurzaam en energiezuinig. Met de warmtepomp wordt uw appartement klimaatneutraal verwarmd. Het appartement wordt met een energielabel A++ opgeleverd en is voorzien van HR++ glas. 
 
 
 
E-mailen
Bellen